SAPJESKUUR

 

WAT IS EEN SAPJESKUUR?

Elke dag nemen we ongewenste op - uit ons voedsel, uit het milieu, uit gezondheids- en verzorgingsproducten. Deze gifstoffen bouwen zich op in ons lichaam en  verzwakken bovendien het immuunsysteem, wat op zijn beurt leidt tot andere ongemakken. Om een optimale gezondheid te behouden, moeten we niet alleen onze blootstelling aan gifstoffen verminderen ‹ (bijvoorbeeld het eten van biologische, hele voedingsmiddelen en het gebruik van verzorgingsproducten met natuurlijke ingrediënten), maar moeten we de natuurlijke processen ondersteunen die ons lichaam helpen bij het verdrijven van deze gifstoffen door het te voeden met de juiste voeding.

Dit maakt een sapjeskuur bijzonder interessant. Een sapjeskuur is een soort snel dieet - een detoxdieet, als je wilt - waarbij alleen sappen van rauw fruit, rauwe groenten en water worden geconsumeerd. Het is een van de snelste en meest effectieve reinigingsmethoden. Het concept is vrij eenvoudig. Gedurende een periode van drie tot vijf dagen vervang je al je maaltijden en snacks door sappen gemaakt van fruit en groenten (bij voorkeur biologisch). Het uitgangspunt achter deze specifieke vorm van ontgifting is: wanneer ons lichaam is bevrijd van niet alleen de consumptie van toxines, maar ook de last van het verteren van vast voedsel, is het in staat om de cellen efficiënter gezond te houden en de toxines vrij te geven die al in onze systemen aanwezig zijn .

 


VERWIJDER ONGEWENSTE STOFFEN UIT UW SYSTEEM EN VOED JE LICHAAM MET DE JUISTE VOEDING

Deze ingrediënten staan bekend om hun sapvriendelijke textuur, hun lichaamsverzorgende eigenschappen en hun vermogen om gifstoffen uit het systeem te spoelen. Natuurlijk zijn biologische producten het beste, maar als het niet beschikbaar zijn, moet je je groenten en fruit grondig wassen om een deel van de residuen van bestrijdingsmiddelen te verwijderen.

Een gezond lichaam dat op zijn hoogtepunt functioneert, is de sleutel tot een gezond, gelukkig leven. Zie dit als je kans om je lichaam niet alleen te resetten, maar ook te voeden. Na het voltooien van de sapkuur voel je je van binnenuit lichter, schoner, verjongd en stralend.

Je denkt misschien dat je al een redelijk gezond dieet eet, dat je een gezond gewicht weegt en dat je geen baat zou hebben bij een reiniging. Denk nog eens goed na! Wist je dat het bijna achttien uur duurt voordat je lichaam slechts één maaltijd kan verteren en elimineren? Tel nu drie maaltijden per dag op, plus snacks en je kunt zien dat je spijsvertering bijna non-stop werkt. Alle lichamen - ongeacht hun conditie - kunnen enig voordeel halen uit sap, namelijk helpen bij het constante werk dat het spijsverteringsstelsel de hele dag doet.

Typische groenten en fruit die worden gebruikt om reinigingssappen te maken, zijn selderij, wortel, bessen, appel, spinazie, bladgroenten, boerenkool en rode bieten. 

WAAROM ZOU JE EEN SAPJESKUUR UBERHAUBT VOLGEN?

Een sapjeskuur kan een moeilijk programma zijn om te volgen, vooral als je gewend bent jezelf te vullen met bewerkte voedingsmiddelen die vaak tonnen suiker en koolhydraten bevatten. Het is het echter allemaal waard.

Enkele van de belangrijkste voordelen van een sapjeskuur zijn:

Het geeft de maag en het spijsverteringsstelsel een pauze.

Sappen verlagen de druk op de spijsvertering in de maag (karnen, zuur en pepsine) in vergelijking met voedsel. Ze zorgen er bovendien voor dat voedingsstoffen snel door de darm kunnen worden opgenomen, waardoor het spijsverteringsstelsel een broodnodige pauze krijgt en tegelijkertijd vitale vitamines en mineralen worden opgenomen.

Het geeft de lever een pauze.

De lever is het belangrijkste ontgiftende orgaan van het lichaam. Elk beetje voedsel dat door de darmwand wordt opgenomen, wordt eerst door de lever ontgift voordat het in andere delen van het lichaam terecht komt. Het probleem is dat we soms een te grote hoeveelheid gifstoffen in onze lever opnemen opdat de lever deze effectief kan verwerken. Dit teveel aan gifstoffen wordt uiteindelijk opgeslagen in onze cellen (meestal onze vetcellen), wat op zijn beurt schade aanricht aan de rest van ons lichaam. Een sapjeskuur, vooral een met organische groenten en fruit, geeft de lever een korte rustperiode om zichzelf te herstellen en zijn processen in te halen.

Het vermindert de eetlust.

Hoewel het misschien zo aanvoelt, krimpt sap niet echt de maag. In plaats daarvan doorbreekt het de vervelende gewoonte van emotioneel eten en zorgt het ervoor dat je je tevreden voelt met minder voedsel. Dit is een belangrijke psychologische en gedragsfactor voor gewichtsverlies en gezond leven.

Het elimineert schadelijk voedsel.

Een sapjeskuur verwijdert bewerkte voedingsmiddelen zoals zuivel, tarwe, gluten, koffie en alcohol uit het dieet. Voor mensen die gevoelig zijn voor dit voedsel, kan het tijdelijk onthouden van dit soort voedsel en het vervolgens opnieuw introduceren van dit soort voedsel in het lichaam, licht werpen op belangrijke, levensveranderende spijsverteringsproblemen.

Het voedt ons lichaam supervoeding.

Wanneer we een rauw dieet consumeren, nemen we niet alleen belangrijke vitamines en mineralen, maar ook de fytonutriënten die krachtpatsers zijn voor het reinigingsproces. Sappen bevatten voedingsstoffen die door het koken zouden worden vernietigd en waar ons lichaam absoluut dol op is.

Het helpt ons om af te vallen.

U zult onvermijdelijk minder calorieën en koolhydraten en minder vet en suiker consumeren tijdens een sapjeskuur. Dat betekent dat u gewicht verliest ALS u na de reiniging een gezond dieet handhaaft (een ongezond dieet kan natuurlijk snel al het goede ongedaan maken dat de reiniging heeft gedaan voor uw lichaam). Een deel van het gewicht dat u verliest zal watergewicht zijn, maar sommige zullen ook vet zijn. Een sapjeskuur helpt ook de eetlust en het hunkeren naar voedsel te temperen, terwijl het lichaam een geconcentreerder shot energieke en ondersteunende voedingsstoffen krijgt.

Het houdt onze cellen gezond.

Door over te stappen op een organisch, plantaardig dieet kunnen cellen effectief werken om bekwame interne processen te herstellen. De mitochondriën zijn in staat om energie te creëren zonder een overvloed aan vrije radicalen te moeten bestrijden en eventuele belemmeringen op het goed functioneren van het DNA zullen worden verminderd.

 

EEN SAPJESKUUR WORDT NIET AANBEVOLEN VOOR ZIJ DIE:

 • Medicijnen gebruiken om de bloeddruk onder controle te houden
 • Medicatie voor diabetes nemen
 • Zwanger zijn of borstvoeding geven
 • Onlangs een operatie hebben ondergaan of binnenkort zullen ondergaan
 • Anticoagulantia of antiplatelet medicatie neemt
 • Nog jong zijn (kinderen)
 •    BEREID JE VOOR OP JE SAPJESKUUR

   

  Twee dagen voor en na jouw sapjeskuur raden we aan om een licht, gezond dieet te volgen. Probeer alleen biologisch vers fruit, groenten, eieren te eten en probeer koolhydraten te vermijden. Vermijd bewerkte voedingsmiddelen, koffie, suiker, vlees, alcohol. Dit bereidt je lichaam voor op detox-modus. Bovendien zal dit helpen om hoofdpijn en onbedwingbare trek tijdens het reinigen te verminderen. Drink minstens 8 glazen water per dag. We raden aan om niet te trainen, alleen lichte cardio.