SAPJESKUUR
BY MUNCH
WAAROM ZOU JE EEN SAPJESKUUR VOLGEN?

Het geeft de maag en spijsverteringsstelsel een pauze.

Sappen vereisen minder van de spijsvertering van de maag (karnen, zuur en pepsine) dan vast voedsel. Ze zorgen er ook voor dat voedingsstoffen snel door de darm kunnen worden opgenomen, waardoor het spijsverteringsstelsel een broodnodige pauze krijgt en tegelijkertijd vitale vitamines en mineralen worden opgenomen.

Het geeft de lever een pauze.

De lever is het belangrijkste ontgiftende orgaan van het lichaam. Elk beetje voedsel dat door de darmwand wordt opgenomen, beweegt door de lever voor ontgifting voordat het de rest van het lichaam binnengaat. Het probleem is dat we soms te veel gifstoffen in onze lever opnemen om effectief te verwerken, en die gifstoffen worden uiteindelijk opgeslagen in onze cellen (meestal onze vetcellen), wat schade aanricht aan de rest van ons lichaam. Een sapjeskuur, vooral een met organische groenten en fruit, geeft de lever een korte rustperiode om zichzelf te herstellen en zijn processen in te halen.

Het vermindert de eetlust.

Hoewel het misschien zo aanvoelt, krimpt sap niet echt de maag. In plaats daarvan doorbreekt het de vervelende gewoonte van emotioneel eten en zorgt het ervoor dat je je tevreden voelt met minder voedsel. Dit is een belangrijke psychologische en gedragsfactor voor gewichtsverlies en gezond leven.

Het elimineert schadelijk voedsel.

Een sapjeskuur verwijdert bewerkte voedingsmiddelen zoals zuivel, tarwe, gluten, koffie en alcohol uit het dieet. Voor mensen die gevoelig zijn voor dit voedsel, zich hiervan onthouden en ze vervolgens opnieuw in het lichaam introduceren, kunnen licht werpen op belangrijke, levensveranderende spijsverteringsproblemen.

Het voedt ons lichaam supervoeding.

Wanneer we een rauw dieet consumeren, krijgen we niet alleen belangrijke vitamines en mineralen, maar ook de fytonutriënten die krachtpatsers zijn voor het ontgiftings- en genezingsproces. Sappen bevatten voedingsstoffen die door het koken zouden worden vernietigd en waar ons lichaam absoluut dol op is.

Het helpt ons om af te vallen.

U zult onvermijdelijk minder calorieën en koolhydraten en minder vet en suiker consumeren tijdens een sapjeskuur. Dat betekent dat u gewicht verliest ALS u na de reiniging een gezond dieet handhaaft (een ongezond dieet kan natuurlijk snel al het goede ongedaan maken dat de reiniging heeft gedaan voor uw lichaam). Een deel van het gewicht dat u verliest zal watergewicht zijn, maar sommige zullen ook vet zijn. Een sapjeskuur helpt ook de eetlust en het hunkeren naar te sturen, terwijl het lichaam een geconcentreerder shot energieke en genezende voedingsstoffen krijgt.

Het geneest onze cellen.

Door over te stappen op een organisch, plantaardig dieet kunnen cellen effectief werken om bekwame interne processen te herstellen. De mitochondriën zijn in staat om energie te creëren zonder een overvloed aan vrije radicalen en ontstekingen te moeten bestrijden en veel van de belemmeringen van goed DNA-functioneren zijn verminderd.

Een sapjeskuur wordt NIET aanbevolen voor diegenen die:

  • Medicijnen gebruiken om de bloeddruk onder controle te houden

  • Diabetes medicatie nemen

  • Zwanger zijn of borstvoeding geven

  • Onlangs een operatie hebben ondergaan of binnenkort ondergaan

  • Anticoagulantia of antiplatelet medicatie neemt

  • Kinderen zijn

CONTACT

Oudaan 15 shop 31

2000 Antwerpen

 

T   +32 (0) 489 757 510

M  info@munchsuperfood.com

OPENING HOURS

Tue - Fri

Sat

Every first Sunday of the month: 11 am - 4 pm

10 am - 4 pm

10 am - 4 pm

FOLLOW US

Icon_instagram.png
Icon_facebook.png

©2019 by Munch. Proudly created by Brandbar.