More about the Munch Matcha

Hi everyone,

Een klein woordje uitleg over de Munch Matcha. :)

Wat is Matcha eigelijk?
Matcha, is groene poeder op basis van gemalen groene theeblaadjes. Het is altijd afkomstig van Japan én biologisch. Het is énorm populair en het is helemaal terecht! Je kan het eigelijk bezien als een 
koffievervanger met betere voordelen.

Klopt het dat Matcha bitter smaakt?
Absoluut niet! Vaak linken mensen Matcha aan een bittere, soms wrange smaak. Het is een love it or hate it thing though. 
But what you need to know is: échte, kwalitatieve Matcha smaakt helemaal niet bitter. Het heeft eerder een zachte, crèmige smaak.

Hoe komen mensen dan aan die bittere smaak?
Ik zal je eens vertellen hoe dat vele mensen toch aan die bittere smaak komen. Wanneer het bitter smaakt, is het vaak geen echte matcha of is hij fout klaargemaakt. Dat zijn de enige twee opties. Echte Matcha is een vrij duur product en het is niet makkelijk te vinden. Vaak beweren ze dat het echte Matcha is, maar jammer genoeg circuleert er veel nep matcha.  Je zal merken dat kwalitatieve Matcha niet goedkoop is. Dit is net de rede waarom we Matcha op de markt wouden brengen. Kwalitatieve matcha aan een schappelijke prijs!


Hoe wordt Matcha gemaakt en waarom is het zo speciaal?
Dat komt door de manier waarop het gemaakt wordt: de blaadjes van de thee worden voor ze uitkomen twee tot drie weken overdekt met een zeil, waardoor ze hun groene kleur behouden en minder bitters aanmaken en al hun antioxidanten bewaren. Die volledige blaadjes worden tot poeder vermalen, waardoor je al die gezonde stoffen mee binnenkrijgt. 


Matcha is niet voor:

  • zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven
  • mensen die caffeine gevoelig zijn
  • mensen met bepaalde hartaandoeningen, hart & vaatziekten
  • mensen met bepaalde medicatie en/of chemokuur
  • niet na 16.00 uur 's middags innemen voor een goede nachtrust


Hoe moet je Matcha klaarmaken?
Heb je het goede, kwalitatieve Matcha te pakken, dan is het een kwestie van juist klaarmaken. And I'll explain you right here! :)
Matcha wordt opgelost in warm water en met een speciaal bamboo borsteltje tot schuim geklopt. De juiste manier om het op te kloppen is door lijntjes te trekken van links naar rechts en de bodem niet te raken. Thee wordt maar bitter als de cafeïne vrijkomt. Giet er dus water van zo'n zestig à zeventig graden bij. Bij kokend water komen er meteen bitterstoffen vrij. Let hier dus echt wel mee op! Whisk ook zeker niet te lang, hierdoor kan er ook een bittere smaak naar boven komen.

Gebruik ook flessenwater, idealiter met een ph rond de zeven en een droogrest van rond de vijftig - dat kan je op het etiket nalezen. Zo maak jij dé perfecte Matcha klaar! :)) 

Is Matcha toch niet helemaal jou ding maar je wilt wel genieten van de voordelen? Dan kan je een lepeltje matcha in jou smoothie toe voegen. Of probeer het als latté. Mijn favoriet aller tijde is met rijstemelk. Ik drink het elke morgen!

Wens je onze Matcha aan te kopen? Die vind je terug bij Superfood blends.

Kiss and Love,
Jess